Στην ανάκληση 219.000 SUV Jeep Cherokee παγκοσμίως προχωρά η Stellantis, μητρική εταιρεία της Chrysler, καθώς στα εν λόγω οχήματα εντοπίστηκε σημαντική δυσλειτουργία που προκαλεί κίνδυνο πυρκαγιάς. Η εταιρεία κάλεσε μάλιστα τους ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων να παρκάρουν σε εξωτερικούς, ανοιχτούς χώρους μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα.

Stellantis: Προσφέρει εθελουσία έξοδο σε 33.500 εργαζόμενους στις ΗΠΑ

Η ανάκληση αφορά τα οχήματα Jeep Cherokee που κυκλοφόρησαν από το 2014 έως το 2016 και τα οποία είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρική ανυψούμενη θύρα στο πορτ μπαγκάζ. Στην εν λόγω ηλεκτρική πόρτα δύναται να διεισδύσει νερό, προκαλώντας βραχυκύκλωμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρκαγιά.

Η τρίτη ανάκληση από το 2015

Πρόκειται για την τρίτη ανάκληση από το 2015 για την αντιμετώπιση του ελαττώματος ασφαλείας. Όμως τα οχήματα που επισκευάστηκαν στο πλαίσιο προηγούμενων ανακλήσεων θα πρέπει να οδηγηθούν και πάλι στο συνεργείο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η ανάκληση αφορά περίπου 132.000 οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, 23.000 στον Καναδά, 3.000 στο Μεξικό και 60.500 εκτός Βόρειας Αμερικής.

Πώς εντοπίστηκε το πρόβλημα

Το κύμα ανακλήσεων έρχεται κατόπιν έρευνας της Stellantis, που ξεκίνησε μετά από αλλεπάλληλες πυρκαγιές που είχαν καταγραφεί στον χώρο φόρτωσης των οχημάτων Jeep Cherokee που είχαν κυκλοφορήσει το 2014 και 2015.

Η εταιρεία εντόπισε 50 αρχεία υποστήριξης πελατών, 23 αξιώσεις εγγύησης και 21 επιτόπιες αναφορές που ενδεχομένως σχετίζονται με αυτό το ζήτημα. Η Stellantis δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για ατυχήματα ή τραυματισμούς που ενδεχομένως σχετίζονται με την εν λόγω δυσλειτουργία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή