Με μικτά πρόσημα κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, περιμένοντας όμως την πολυπόθητη παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία θα σηματοδοτήσει και μια αλλαγή μετά την μεγαλύτερη «εκστρατεία» νομισματικής σύσφιξης που έχει κάνει ποτέ η αμερικανική αρχή.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,35% στις 34.090 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,02% στις 4.369 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,07% στις 13.563 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιλεκτικοί αλλά κυρίαρχοι οι αγοραστές

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η United Health υποχωρεί σχεδόν 6% μετά τα σχόλια αυτή την εβδομάδα του οικονομικού διευθυντή της, John Rex, ότι υπήρξε αυξημένος όγκος μη επειγουσών χειρουργικών επεμβάσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο. Άλλες εταιρείες διαχειριζόμενης φροντίδας υποχωρούν επίσης, με την Humana να διολισθαίνει περίπου 8% και την Cigna να χάνει 3,6%.

Από την άλλη, η Lumen Technologies ενισχύεται κατά περίπου 10%, μία ημέρα μετά την άνοδο κατά 16% λόγω της είδησης του νέου οικοσυστήματος διασύνδεσης δικτύων της σε συνεργασία με την Google και τη Microsoft.

Εκτός από την ανακοίνωση της πολιτικής της Fed, οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις δηλώσεις του προέδρου Τζερόμ Πάουελ, όπου ενδέχεται να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση της οικονομίας και την πορεία της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας. Οι αγορές βλέπουν 90% πιθανότητα ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια στον τρέχοντα στόχο του 5% έως 5,25%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group. Αυτό θα αποτελούσε μια ανάπαυλα από τις αυξήσεις των επιτοκίων μετά από ένα σερί 10 συνεχόμενων αυξήσεων.

«Η αγορά στηρίχθηκε από την έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή που δείχνει ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να κινείται προς τα κάτω και ότι η Fed θα σταματήσει για λίγο την αύξηση των επιτοκίων», σχολίασε ο Quincy Krosby, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial. “Πολλά εξαρτώνται από την δήλωση της FOMC και τις απαντήσεις του Jerome Powell κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου”, πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές χονδρικής μειώθηκαν ακόμη περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Μάιο, παρέχοντας άλλη μια ένδειξη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις αρχίζουν να μειώνονται στην αμερικανική οικονομία. Ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε κατά 0,3% για το μήνα, περισσότερο από την αναμενόμενη μείωση 0,1% από τον Dow Jones.

Οι τιμές των αγαθών τελικής ζήτησης διολίσθησαν κατά 1,6%, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής μείωσης. Αυτή η πτώση των τιμών των αγαθών με τη σειρά της μπορεί να αποδοθεί σε μια πτώση 13,8% του δείκτη βενζίνης. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,2%, σύμφωνα με την εκτίμηση. Εξαιρουμένων των τροφίμων, της ενέργειας και των εμπορικών υπηρεσιών, ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street