Οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 18,5% σε σχέση με το 2022, με τα ηλεκτρικά οχήματα να καταλαμβάνουν μερίδιο αγοράς 13,8%. Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) που δημοσίευσε σήμερα τα στοιχεία των πωλήσεων για τον Μάιο του 2023.

Toyota: Σαρωτικά σχέδια για νέα τεχνολογία μπαταριών και καινοτομία στα ηλεκτρικά οχήματα

Είναι συνολικά ο δέκατος συνεχόμενος μήνας ανάπτυξης για τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων . Οι τέσσερις μεγαλύτερες αγορές της ΕΕ αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα ανοδικά, με τα πιο ισχυρά κέρδη να καταγράφονται στην Ιταλία (+23,1%), στη Γερμανία (+19,2%) και στη Γαλλία (+14,8%). Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2023, η αγορά αυτοκινήτου της ΕΕ αυξήθηκε κατά 18% σε 4,4 εκατομμύρια ταξινομημένα αυτοκίνητα.

Αν και η αγορά βελτιώθηκε τον Μάιο, οι πωλήσεις από την αρχή του έτους εξακολουθούν να είναι 23% χαμηλότερες σε σύγκριση με το 2019, όταν καταγράφηκαν 5,7 εκατομμύρια συνολικά πωλήσεις. Στο πρώτο πεντάμηνο, σημειώθηκαν διψήφια κέρδη στις περισσότερες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγαλύτερων: Ισπανία (+26,9%), Ιταλία (+26,1%), Γαλλία (+16,3%) και Γερμανία (+10,2%) .

Σημαντική αύξηση για τα ηλεκτρικά οχήματα

Τον Μάιο του 2023, το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (BEV) παρουσίασε σημαντική αύξηση από 9,6% σε 13,8%. Οι νέες ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ έφθασαν τις 129.847 μονάδες Από την άλλη τα υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή, με τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα να εξακολουθούν να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο με 36,5%. Όσον αφορά την αγορά των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων γνώρισε πτώση (-0,6%)μ, η οποία οφείλεται στη σημαντική πτώση των πωλήσεων στη Γερμανία (-40,5%), που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green