Καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να προσελκύσουν μέλη του προσωπικού τους πίσω στο γραφείο μετά την πανδημία, χρησιμοποιούν προνόμια για να τονώσουν το ηθικό, να δημιουργήσουν μια μοναδική εταιρική κουλτούρα, ακόμη και να προσελκύσουν νέα ταλέντα. «Είναι σχεδόν σαν φιλικός ανταγωνισμός για να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον για να γίνει ο χώρος εργασίας ένας απόλυτος παράδεισος», είπε ο Travis Lindemoen, ο ιδρυτής της πλατφόρμας προσλήψεων Enjoy Mondays, που εδρεύει στο Κάνσας Σίτι.

Όσο η αγορά εργασίας συνεχίζει να φαίνεται ισχυρή, ο Lindemoen δεν βλέπει αυτά τα προνόμια να εξαφανίζονται. Στην πραγματικότητα, όταν διαπραγματεύονται για μια θέση εργασίας, οι υποψήφιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να διστάζουν να ρωτήσουν για το μενού προνομίων ή να ρωτήσουν εάν θα μπορούσαν να προστεθούν ορισμένα οφέλη.

Η Amazon θα απολύει όσους δεν επιστρέφουν στο γραφείο

Τα πιο αντισυμβατικά προνόμια εργαζομένων σε γραφεία σε όλο τον κόσμο:

1. Περπάτημα

Τι: Bonus για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο σπίτι

Πού: Cove.Tool, μια συνεργατική εταιρεία λογισμικού στην Ατλάντα

Λεπτομέρειες: Ο Sandeep Ahuja, ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Cove.Tool, λέει ότι η εταιρεία εφάρμοσε μηνιαία πίστωση 50 δολ. για το προσωπικό που περπατά, κάνει ποδήλατο ή παίρνει δημόσια συγκοινωνία για να εργαστεί ως μέρος της δέσμευσής της να μειώσει το συνολικό της αποτύπωμα άνθρακα. Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι «ο καλοκαιρινός καιρός στην Ατλάντα μπορεί να είναι αρκετά βάναυσος» και φρόντισε οι υπάλληλοι να κάνουν ντους στο γραφείο.

2. Παίξε μπάλα

Τι: Χρόνος επί πληρωμή για συμμετοχή σε αθλητικούς συλλόγους

Πού: MasterControl, πάροχος λογισμικού διαχείρισης ποιότητας στο Salt Lake City

Λεπτομέρειες: Scuba; Αναρρίχηση; Γιόγκα; Το MasterControl έχει δημιουργήσει ένα κλαμπ για το καθένα, και σχεδόν δύο δωδεκάδες ακόμα χόμπι. Τα στελέχη μπορούν να χρησιμοποιούν μια ώρα της εργάσιμης ημέρας τους κάθε εβδομάδα για να ασκούνται με άλλα μέλη του συλλόγου τους και τέσσερις ώρες ετησίως για να συμμετέχουν σε μια ειδική εκδήλωση, όπως ένα τουρνουά βόλεϊ. Το πρόγραμμα προέκυψε αφού τα στελέχη της εταιρείας παρατήρησαν ότι οι εργαζόμενοι δεν χρησιμοποιούσαν τα υπάρχοντα προνόμια φυσικής κατάστασης, προτιμώντας να δημιουργήσουν τις δικές τους ομάδες, δήλωσε η Alicia Garcia.

3. Οικογενειακά επιδόματα

Τι: Επιδόματα και επιδοτήσεις οικογενειακού προγραμματισμού για τις μέλλουσες μητέρες

Πού: Domo, εταιρεία διαχείρισης δεδομένων στην Γιούτα

Λεπτομέρειες: Μέσω παροχών ή ασφάλισης υγείας, η Domo καλύπτει όχι μόνο τις εργαζόμενες που μένουν έγκυες συμβατικά, αλλά και εκείνες που υιοθετούν, καταψύχουν τα ωάρια τους ή επιδιώκουν εξωσωματική γονιμοποίηση. Η εταιρεία προσφέρει άδεια μετ’ αποδοχών για τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης και επίδομα ένδυσης 2.000 δολ. για κάθε εγκυμοσύνη.

4. Αγρόκτημα

Τι: Μια ελεύθερη λαϊκή αγορά

Πού: Tito’s Handmade Vodka, μια εταιρεία οινοπνευματωδών ποτών στο Ώστιν του Τέξας

Λεπτομέρειες: Ενα γεύμα μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολο όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντομάτες και αγγούρια από τη φάρμα της εταιρείας. Κάθε εβδομάδα, το Tito’s φιλοξενεί μια αγορά όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν, φρέσκα προϊόντα από τη φάρμα της εταιρείας. Μπορούν επίσης να πάρουν στο σπίτι κάρτες συνταγών που προτείνουν πώς να χρησιμοποιήσετε καλύτερα τα διαθέσιμα λαχανικα.

5. Ενδυση

Τι: Ετήσια συνδρομή σε υπηρεσίες ενοικίασης ρούχων

Πού: Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων Diamond στο Μαϊάμι και το Λος Άντζελες

Λεπτομέρειες: Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ιταλία το περασμένο καλοκαίρι, η διευθύνουσα σύμβουλος Jody Diamond παρατήρησε ότι μία συγκεκριμένη συγγραφέας εμφανιζόταν κάθε βράδυ με φορέματα και παντελόνια που διαφήμιζαν την παραμυθένια ατμόσφαιρα του Κάπρι. Όταν η Diamond ρώτησε έμαθε ότι είχε νοικιάσει τις εμφανίσεις της μέσω μιας συνδρομητικής υπηρεσίας και πλεόν ήξερε ότι ήθελε να προσφέρει «αυτή τη χρήσιμη μικρή απόλαυση» σε ανώτερα στελέχη και δημοσιογράφους.

6. Pickleball

Τι: Επί τόπου γήπεδα για το δημοφιλές άθλημα ρακέτας

Πού: Synchrony, μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Κονέκτικατ

Λεπτομέρειες: Οποιοσδήποτε εργαζόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δύο γήπεδα pickleball—χτισμένα σε αυτό που κάποτε ήταν πάρκινγκ—για να παίξει έναν αγώνα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπόνους: εβδομαδιαία μαθήματα για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και ένα μηνιαίο τουρνουά για να τις δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive