Οι εργαζόμενοι πιθανότατα θα περνούν 20% έως 25% λιγότερο χρόνο στο γραφείο από ό,τι πριν από την πανδημία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μεσιτείας ακινήτων CBRE Group Inc.

Ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Σουλέντιτς είπε ότι εταιρείες όπως η CBRE επιδιώκουν να εξισορροπήσουν την προσωπική εργασία με την αναγνώριση ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να περνούν ώρες στην κίνηση.

Burnout: Tips για την αντιμετώπιση της προσωπικής και επαγγελματικής εξουθένωσης

«Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιο είναι το βέλτιστο μέρος», είπε κατά τη διάρκεια πάνελ την Πέμπτη που διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Επιμελητήριο του Ντάλας.

Η αύξηση της εξ αποστάσεως εργασίας μετά την πανδημία είχε, σύμφωνα με το Bloomberg, εκτεταμένες επιπτώσεις στον κλάδο των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών ακινήτων που η εταιρεία της Sulentic υπολογίζει ως πελάτες. Οι ιδιοκτήτες γραφείων αντιμετωπίζουν τη μείωση της ζήτησης των ενοικιαστών καθώς περισσότερες εταιρείες υιοθέτησαν πολιτικές εξ αποστάσεως εργασίας. Αυτό ώθησε το ποσοστό κενών θέσεων γραφείων στις ΗΠΑ στο 18,4% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το CBRE.

Οι ιδιοκτήτες έχουν επίσης πιεστεί από την αύξηση του κόστους δανεισμού, η οποία συνέβαλε σε μείωση σχεδόν 21% στις τιμές των γραφείων τους 12 μήνες έως τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης ακινήτων Green Street. Επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Brookfield Asset Management Ltd., έχουν αθετήσει το χρέος τους και απομακρύνθηκαν από τα κτίρια.

Ο Σουλέντιτς είπε ότι το υψηλότερο κόστος δανεισμού έχει επηρεάσει τις αποτιμήσεις των εμπορικών ακινήτων περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά προβλέψει η εταιρεία του.

«Πιστεύαμε ότι οι αξίες μπορεί να μειωθούν κατά 15%, 20%. Τώρα πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να είναι άλλο 10%», είπε ο Σουλέντιτς. Σημείωσε ότι οι μειώσεις των τιμών ήταν «πιο έντονες» για τα κτίρια γραφείων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive