Ανυποχώρητοι ως προς τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους είναι οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς έκλεισαν ξανά σήμερα το τελωνείο των Ευζώνων στο Κιλκίς. Αγρότες καταφθάνουν συνεχώς με τα μηχανήματά τους στο τελωνείο των Ευζώνων, ενώ αρκετοί από αυτούς έρχονται από περιοχές από όλη την Ελλάδα.

Να περιμένουν το 2025 ζητεί από τους αγρότες ο Π. Μαρινάκης – «Τα δημοσιονομικά όρια έχουν εξαντληθεί»

Τρίωρο μπλόκο – Ως πότε θα διαρκέσει

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, μεγάλος αριθμός ατόμων προχώρησε σε εκ νέου αποκλεισμό του τελωνείου, εμποδίζοντας τη διέλευση των φορτηγών οχημάτων από και προς την χώρα, δυσχαιρένοντας με αυτό τον τρόπο την εμπορική δραστηριότητα. Ο αποκλεισμός ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Κυριακής (25/02), στις 19:00, και θα έχει διάρκεια τριών ωρών, θα λήξει δηλαδή στις 22:00.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι σκοπός τους είναι ο «φραγμός» της διέλευσης μόνο των φορτηγών οχημάτων, καθώς δεν θέλουν να ταλαιπωρήσουν τους οδηγούς, παρά μόνο να «χτυπήσουν» τις παράνομες ελληνοποιήσεις και τα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα που εσάγονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Aξίζει να σημειωθεί πως με… καλές προθέσεις για συνέχιση των ανέξοδων συζητήσεων και αναγγελία για επίσκεψή του στη Θεσσαλία, επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι για τους αγρότες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην πραγματικότητα, ρίχνοντας νερό στον μύλο της σύγκρουσης με το αγροτικό κίνημα, ο πρωθυπουργός στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργικός συγχαίρει τους αγρότες για τον συντεταγμένο τρόπο με τον οποίο διαδήλωσαν και σημειώνει «η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως οι αγρότες έχουν δίκιο σε πολλά, όχι σε όλα, και ικανοποιήσαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε εξαντλώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια. Δεν θα σταματήσουμε όμως να συζητάμε με τους αγρότες και πολύ σύντομα θα επισκεφθώ πάλι τη Θεσσαλία και θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους τους».

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO