Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, διορθώνοντας ελαφρώς από μία θετική εβδομάδα, αναμένοντας επίσης τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις μεγάλες οικονομίες της περιοχής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,15%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,13% στις 7.695 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,04% στις 17.412 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,25% στις 7.947 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Bunzl σημειώνει πτώση 3,8% αφού ο όμιλος διαφοροποιημένων υπηρεσιών δήλωσε ότι αναμένει ελαφρά πτώση στο λειτουργικό περιθώριο μετά την αύξηση 10% στα ετήσια κέρδη, παρά τη μείωση των εσόδων που οφείλεται στις ασθενέστερες συναλλαγές στις δραστηριότητές του στη Βόρεια Αμερική. Ανακοίνωσε επίσης ότι αγοράζει το 80% της Nisbets, ενός διανομέα εξοπλισμού εστίασης, για 339 εκατομμύρια στερλίνες.

Οι αγορές αναμένεται να τηρήσουν στάση αναμονής, καθώς η Ευρωζώνη πρόκειται να δημοσιεύσει τα στοιχεία που θα παρακολουθούνται στενά για τον πληθωρισμό την Παρασκευή, την τελευταία ανακοίνωση πριν από την επικείμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 7 Μαρτίου.

Οι αναλυτές αναμένουν τον δείκτη να διαμορφωθεί στο 2,5% για τον Φεβρουάριο, υποχωρώντας από 2,8% τον Ιανουάριο, και πιο κοντά στο στόχο του 2% της ΕΚΤ.

Οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία θα ανακοινωθούν επίσης την Πέμπτη, πριν από την κύρια ανακοίνωση για την Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές