Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την ολοκλήρωση της μετοχικής αλλαγής στην Πειραιώς, με την αποχώρηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αυξάνεται η στάθμιση της μετοχής στους δείκτες του FTSE Russell.

Η αλλαγή, σύμφωνα με τον οίκο FTSE Russell, θα ισχύσει από τις 18 Μαρτίου, με τη στάθμιση της Πειραιώς να αυξάνεται από 54,3% στο 81,3%, με ίδιο συνολικό αριθμό μετοχών 1.249.995.345. Η αλλαγή ισχύει για τους δείκτες FTSE All-World, FTSE MPF All World, FTSE Global Large Cap και FTSE Emerging.

Πειραιώς: Η λίστα των θεσμικών επενδυτών που μπήκαν στο placement

Υπενθυμίζεται ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της προσφοράς μετοχών προχώρησε σε αλλαγή του συντελεστή ευρείας διασποράς (Free Float) από 55% σε 82% σε όλους τους δείκτες στους οποίους οι μετοχές της εταιρείας συμμετέχουν.

Ισχυρές οι εισροές

Σύμφωνα με προηγούμενες εκτιμήσεις, οι αλλαγές στις σταθμίσεις της Πειραιώς θα φέρουν σημαντικές εισροές στη μετοχή, μετά από εκείνες που υπήρξαν από τη διάθεση του 27% που κατείχε το ΤΧΣ. Άλλωστε, εντυπωσιακή ήταν και η επιστροφή της Πειραιώς σε ιδιωτικά χέρια, καθώς πέρα από το γεγονός ότι οι προσφορές για το placement ήταν οχταπλάσιες από το ζητούμενο ποσό, αξιοσημείωτη είναι η ποιότητα των ξένων επενδυτών που συμμετείχαν στη συναλλαγή.

Ανάμεσα στους επενδυτές σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ είναι οι Pictet, Redwheel, Wellington, GIC, Lazard, GSAM ,Vanguard, Robeco, Fiera Fine investment, Millenium, Marshal Wace, Ghisallo. Συμμετείχαν όμως και πολλά hedge funds κυρίως από τις ΗΠΑ τα οποία τοποθετήθηκαν επιθετικά στο placement της Πειραιώς προσβλέποντας σε γρήγορες αποδόσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις