Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα, τα οποία θα μπορούσαν να παρέχουν περισσότερες ενδείξεις για την πορεία πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο χρυσός  σημείωσε άνοδο 0,5% στα 2.189,89 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,6% υψηλότερα στα 2.212,7 δολάρια.

ΕΕ: Πώς επιχειρεί να… φωτίσει τις σκοτεινές χρηματιστηριακές συναλλαγές

Τα στοιχεία για το δομικό Δείκτη Τιμών Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών (PCE) των ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο αναμένεται την Παρασκευή. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,3% τον Ιανουάριο.

Ο χρυσός έφτασε σε υψηλό ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, καθώς η Fed προέβλεπε τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024, παρά τις πρόσφατες υψηλές αναγνώσεις του πληθωρισμού. Οι έμποροι βλέπουν πιθανότητα 70% για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο από τη Fed.

Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού που δεν αποδίδει.

«Οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να αναφέρουν συνεχείς αγορές χρυσού, λόγω της επιθυμίας τους να διαφοροποιήσουν τα συναλλαγματικά τους αποθέματα. Αυτό αντισταθμίζει την αδυναμία από την επενδυτική ζήτηση, η οποία επικεντρώνεται περισσότερο στις προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων των ΗΠΑ» εξηγεί στο Reuters ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές χρυσού από την Ινδία, τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή του πολύτιμου μετάλλου στον κόσμο, πρόκειται να υποχωρήσουν περισσότερο από 90% τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι τράπεζες μείωσαν τις εισαγωγές μετά τις υψηλές τιμές ρεκόρ που έπληξαν τη ζήτηση.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,6% στα 24,56 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα υποχώρησε κατά 0,9% στα 894,85 δολάρια και το παλλάδιο κατά 0,7% στα 986,31 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities