Σε αύξηση των δαπανών της για έρευνα και ανάπτυξη, θα προχωρήσει η Honda Motor Co όπως δηλωσε την Παρασκευή προκειμένου να ενισχύσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στα υβριδικά και άλλα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας σε όγκο ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών αξίας έως και 300 δισεκατομμυρίων γιεν (1,93 δισεκατομμύρια δολάρια) αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, βοηθούμενη από την ισχυρή αύξηση των πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία αντιστάθμισε την πτώση στην Κίνα.

Αυτοκινητοβιομηχανία: Γιατί Nissan και Honda παραμερίζουν τον ανταγωνισμό τους

Το ασθενέστερο γιεν Ιαπωνίας και οι ισχυρές πωλήσεις υβριδικών μοντέλων συνέβαλαν επίσης στα κέρδη της Honda.

Η εταιρεία προέβλεψε τα λειτουργικά κέρδη για ολόκληρο το έτος να αυξηθούν στα 1,42 τρισεκατομμύρια γιεν σε σύγκριση με μια μέση εκτίμηση κερδών 1,39 τρισεκατομμυρίων γιεν σε δημοσκόπηση 22 αναλυτών από την LSEG.

Η Honda, η οποία υστερεί στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που λειτουργούν μόνο με μπαταρία, σχεδιάζει να δαπανήσει 1,19 τρισεκατομμύρια γιεν για έρευνα και ανάπτυξη φέτος, αύξηση 23% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανέφερε.

«Το τρέχον σχέδιό μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα μας επιτρέπει να παράγουμε 2 εκατομμύρια υβριδικά μοντέλα το χρόνο έως το 2030 και σχεδιάζουμε την επιχειρηματική μας στρατηγική λαμβάνοντας υπόψη τις απαραίτητες επενδύσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο CEO Toshihiro Mibe.

Τα λειτουργικά κέρδη για το τρίμηνο έως τις 31 Μαρτίου εξαπλασιάστηκαν περισσότερο από ένα χρόνο νωρίτερα στα 305,6 δισεκατομμύρια γεν, πολύ πάνω από το μέσο όρο των 248,3 δισεκατομμυρίων γεν που ανέμεναν εννέα αναλυτές.

Υβριδικά vs Ηλεκτρικών

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εστιάζουν περισσότερο στα υβριδικά οχήματα καθώς οι πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων απογοητεύουν. Η νοτιοκορεατική Hyundai Motor Co δήλωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει επενδύσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες για την παραγωγή υβριδικών οχημάτων στο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων της εκεί.

Ο Mibe της Honda είπε ότι βλέπει «καλή πρόοδο» στις συνεχιζόμενες συνομιλίες με τον αντίπαλο Nissan Motor για μια πιθανή συνεργασία στην παραγωγή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων EV και ότι ελπίζει να ενημερώσει την αγορά στο εγγύς μέλλον.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, η Honda σημείωσε αύξηση πωλήσεων 17% στη μεγαλύτερη υπερπόντια αγορά της, τις ΗΠΑ, σε περίπου 378.000 οχήματα. Ωστόσο, οι πωλήσεις της στην Κίνα μειώθηκαν κατά περισσότερο από 6% σε περίπου 207.000 οχήματα.

Η εταιρεία δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια βάση παραγωγής EV στο Οντάριο του Καναδά και να λανσάρει έξι μοντέλα EV με την επωνυμία Ye στην Κίνα έως το 2027.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή