Στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πιο πλούσιες ομάδες στον κόσμο βρίσκεται για πρώτη φορά η Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με το Forbes  η αξία των Μπλαουγκράνα αυξήθηκε στα 4,76 δισ. δολάρια, αφήνοντας λίγο πιο πίσω  στη δεύτερη θέση την Ρεάλ Μαδρίτης, με 4,75 δισ. δολ. Τα τελευταία 16 χρόνια την πρώτη θέση έχουν μονοπωλήσει δύο ομάδες, με την Ρεάλ να την καταλαμβάνει 5 φορές και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 11 φορές.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, οι 20 πιο πλούσιες ομάδες στον κόσμο αξίζουν κατά μέσο όρο 2,28 δισεκατομμύρια δολάρια η κάθε μία, καταγράφοντας αύξηση κατά 30% την τελευταία διετία.

Η εκρηκτική αυτή αύξηση καταγράφεται παρά τον περιορισμό στα έσοδα εξαιτίας της πανδημίας, με τους επενδυτές να βλέπουν μια ανεκμετάλλευτη δυναμική στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα για τις  20 αυτές ομάδες ήταν 441 εκατομμύρια δολάρια για την σεζόν 2019-20, μειωμένα κατά 9,6% από το 2017-18.

Το Forbes υπογραμμίζει ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν έχουν ακόμα τελειώσει, καθώς οι περισσότερες ομάδες των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης εξακολουθούν να επιτρέπουν σε λίγους οπαδούς να παρακολουθούν παιχνίδια.

Την πιο εντυπωσιακή αύξηση κατά 129%(!) κατέγραψε η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία βρίσκεται στην 9η θέση και ακολουθεί η Λίβερπουλ κατά 88% στην 5η θέση.

Η Πρώτη Δεκάδα

Μπαρτσελόνα – 4,76 δισ. δολάρια (αύξηση 18%)

Ρεάλ Μαδρίτης –  4,75 δισ. δολάρια (αύξηση 12%)

Μπάγερν Μονάχου – 4,215 δισ. δολάρια (αύξηση 39%)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ –  4,2 δισ. δολάρια (αύξηση 10%)

Λίβερπουλ – 4,1 δισ. δολάρια (αύξηση 88%)

Μάνστεστερ Σίτι  – 4 δισ. δολάρια (αύξηση 49%)

Τσέλσι – 3,2 δισ. δολάρια (αύξηση 24%)

Άρσεναλ – 2,8 δισ. δολάρια (αύξηση 23%)

Παρί Σεν Ζερμέν – 2,5 δισ. δολάρια (Αύξηση 129%)

Τότεναμ –  2,3 δισ. δολάρια (42%)

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι