Σε μια σωτήρια για το μέλλον της Μπαρτσελόνα συμφωνία, κατέληξαν οι Μπλαουγκράνα με την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, η οποία θα βοηθήσει  την ομάδα να αποφύγει -επί του παρόντος τουλάχιστον- τη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα L’Esportiu η επενδυτική τράπεζα συμφώνησε να δώσει στην Μπαρτσελόνα δάνειο 500 εκατομμυρίων ευρώ (100 εκατομμύρια εκ των οποίων θα διατεθούν αμέσως στον σύλλογο) .

Το χρέος της ομάδας ανέρχεται σε 1,173 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 730 εκατομμύρια θα πρέπει να εξυπηρετηθούν βραχυπρόθεσμα.

Αναλύοντας περαιτέρω το ποσό αυτό, 263 εκατομμύρια περιλαμβάνουν χρηματοοικονομικές οφειλές προς τράπεζες, 160 εκατομμύρια οφειλές προς μέλη του προσωπικού, στους οποίους οφείλονται  μισθοί και 200 ​​εκατομμύρια για την κάλυψη χρηματοδότησης ομολόγων.

Μετά τη συμφωνία με την Goldman Sachs , οι πηγές του συλλόγου ενημέρωσαν την καταλανική εφημερίδα ότι πλέον η ομάδα θα έχει «δύο χρόνια ηρεμίας».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο σύλλογος έχει εξασφαλίσει «καλύτερους όρους πίστωσης από ό, τι προσφέρουν οι παραδοσιακές τράπεζες ή ένα κοινοπρακτικό δάνειο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι