Σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές μας συνήθειες προκάλεσε η πανδημία, με τη σημαντικότερη από όλες να θεωρείται η τηλεργασία, η οποία, πιθανότατα, ήρθε για να μείνει. Πλέον, μπορείτε να εργάζεστε από οπουδήποτε, αρκεί να έχετε καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο, ενώ το φαινόμενο της «εργασίας από τον δρόμο» θα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, όχι μόνο εν όψει των επαγγελματικών ταξιδιών, αλλά και των τουριστικών αποδράσεων.

Βρετανικά πρωτεία

Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχει λύση στη νέα αυτή «εργασιακή τρέλα» και αυτή είναι η επιλογή της κατάλληλης ζώνης ώρας, με τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία να κατέχουν τα πρωτεία στην επιλογή αυτή. Οι βρετανικές νήσοι θεωρούνται οι κατάλληλες περιοχές από τις οποίες μπορεί κανείς να εργάζεται, καθώς έχουν μόνο 5 ώρες διαφορά με τις ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι ένα meeting που γίνεται στις 4 μ.μ. στις ΗΠΑ, θα λαμβάνει χώρα στις 9 μ.μ. για κάποιον που βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία ή την Ιρλανδία, μία διαφορά ώρας που θεωρείται εύκολα διαχειρίσιμη.

Παράλληλα, ο αρθρογράφος του Bloomberg υποστηρίζει ότι, παρόλο που συνεργάζεται με εταιρείες στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ο ίδιος προτιμάει να εργάζεται στη βρετανική ζώνη ώρας, καθώς, έτσι, έχει τα πρωινά του κενά και, όταν ξεκινήσει να εργάζεται, δεν του ασκείται κανένα είδος πίεσης, αφού οι συνεργάτες του στις ΗΠΑ είτε κοιμούνται ή θα ετοιμάζονται για ύπνο.

Σε ό,τι αφορά την Ασία, η συνεργασία, από θέμα ώρας, μπορεί να καθίσταται λίγο πιο δύσκολη, θεωρείται, όμως ήπειρος με την οποία μπορεί να συνεργάζεται κάποιος που κατοικεί στις βρετανικές νήσους, καθώς έχει 7 ώρες διαφορά με την Ευρώπη ενώ, παράλληλα, οι εργάσιμες μεταξύ των δύο αυτών ηπείρων συμπίπτουν μερικώς.

Η Αφρική και η Μέση Ανατολή, παράλληλα, θεωρούνται, επίσης, περιοχές που μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους συγχρονισμός με όσους εργάζονται από τις βρετανικές νήσους.

Τα δεδομένα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την άνθιση του κλάδου των ακινήτων στη Βόρεια Ιρλανδία, με πολλά από αυτά τα ακίνητα «διαμάντια» στις ακτές της, τοποθετημένα στην καλύτερη ζώνη ώρας και με υπέροχη θέα, να μην έχουν αξιοποιηθεί ακόμη όπως θα έπρεπε.

Ποιες είναι οι χώρες με τη χειρότερη ζώνη ώρας;

Με τη Χαβάη να βρίσκεται 6 ώρες πίσω από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και να έχει 11 με 12 ώρες διαφορά με την Ευρώπη, οποιουδήποτε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα με τη χώρα αυτή καθίσταται δύσκολη.

Η Ινδία βρίσκεται, επίσης, μεταξύ των χωρών με τη χειρότερη ζώνη ώρας, καθώς έχει 4μιση ώρες διαφορά με το Λονδίνο, 9μιση με τη Νέα Υόρκη και 12μιση με τη Δυτική Ακτή. Το γεγονός αυτό, προς το παρόν, δεν αποτελεί πρόβλημα για τους εργαζόμενούς της, καθώς έχουν συνηθίσει να εργάζονται ασυνήθιστες ώρες, ώστε να αμείβονται καλύτερα, αλλά όσο η Ινδία γίνεται πλουσιότερη, τόσο η ζώνη ώρας της θα μετατρέπεται σε «πονοκέφαλο».

«Πονοκέφαλος» μπορεί να χαρακτηριστεί, παράλληλα, και η συνεργασία με χώρες όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, καθώς οι ώρες τους δεν συμπίπτουν καθόλου με τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του κόσμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive