Το εθνικό απόθεμα χρησιμοποιείται κατά προτεραιότητα, για να στηρίξει τη συμμετοχή γεωργών νεαρής ηλικίας και γεωργών που αρχίζουν τη γεωργική δραστηριότητά τους στο καθεστώς βασικής ενίσχυσης.

Προς αποφυγή δημιουργίας τεχνητών συνθηκών για την απόκτηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα, καθώς και καταχρηστικής εκμετάλλευσης  των δικαιωμάτων αυτών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ με ανακοίνωσή του, διευκρινίζει ότι:

Η χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα ανακαλείται και τα δικαιώματα οδηγούνται προς αναπλήρωση του ποσού του εθνικού αποθέματος για τι κάτωθι περιπτώσεις:

α) Για τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους ενίσχυσης 2020 τα οποία μεταβιβάζονται σε αιτήσεις μεταβίβασης έτους 2021. Οι ανωτέρω αιτήσεις απορρίπτονται, καθώς η εκμίσθωση ή μεταβίβαση αυτή είναι άκυρη. Εξαιρείται η μεταβίβαση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης λόγω κληρονομιάς ή λόγω μόνιμης ανικανότητας του δικαιούχου η οποία προέκυψε μετά την οριστική υποβολή του αιτήματος χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα.

β) Για τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους ενίσχυσης 2020 τα οποία δεν ενεργοποιήθηκαν το επόμενο έτος ενίσχυσης ήτοι το 2021, είτε με την μη υποβολή αίτησης ενιαίας ενίσχυσης, είτε με τη μη ενεργοποίησή τους εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας (θάνατος δικαιούχου ή λόγω μόνιμης ανικανότητας του δικαιούχου η οποία προέκυψε μετά την οριστική υποβολή του αιτήματος χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO