Και νέο κορωνοπάρτι «καίει» τον Μπόρις Τζόνσον! Η νέα αποκάλυψη που βαθαίνει την κρίση που κλυδωνίζει την Ντάουνινγκ Στριτ αφορά το πάρτι που οργανώθηκε για τα γενέθλια του Βρετανού πρωθυπουργού, τον Ιούνιο του 2020 κι ενώ βέβαια στη χώρα ίσχυαν ακόμη περιοριστικά μέτρα.

Ο κύριος Τζόνσον, ο οποίος αρχικά είχε αρνηθεί ότι γνώριζε για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ και τελικά υποστήριξε πως δεν κατάλαβε πως αυτές οι εκδηλώσεις… εργασίας ήταν παράτυπες και παράνομες σε σχέση με τα μέτρα που ίσχυαν, φαίνεται πως ήταν ο ίδιος πρωταγωνιστής σε ένα πάρτι για τον εορτασμό των γενεθλίων του. Επρόκειτο για ένα πάρτι-έκπληξη με περίπου τριάντα καλεσμένους.

Την εποχή εκείνη, τα εστιατόρια, τα μπαρ και μια σειρά μη βασικών καταστημάτων, όπως και τα σχολεία, ήταν υποχρεωτικά κλειστά, ενώ ο κανόνας για τις συνεστιάσεις είχε ένα πλαφόν συμμετοχής στα έξι άτομα.

Η αποκάλυψη ήρθε να εκθέσει εκ νέου τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα γλίτωσε στο… τσακ μια πρόταση δυσπιστίας εναντίον του από τους ίδιους τους βουλευτές του κόμματος του. Η απειλή αυτή δεν έχει παρέλθει και είναι χαρακτηριστικό πως ο βρετανικός Τύπος επαναφέρει την απαίτηση πολλών στελεχών για την παραίτηση του κυρίου Τζόνσον.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει δημοσίως συγνώμη, ενώ έχει ζητήσει από το κόμμα χρόνο, έως ότου δημοσιευτεί το πόρισμα της ανεξάρτητης έρευνας που διεξάγει η ανώτατη αξιωματούχος Σου Γκρέι αναφορικά με τα περίφημα κορωνοπάρτι. Το πόρισμα αναμένεται πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα.

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, εκπρόσωπος του κ. Τζόνσον δεν αρνήθηκε και αυτό το πάρτι, αλλά προσπάθησε να το υποβαθμίσει μιλώντας για μια μικρή συγκέντρωση εργαζομένων στην οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρέμεινε για «λιγότερο από δέκα λεπτά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.