Στην υπογραφή πολύχρονης συνεργασίας με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bybit προχώρησε η Red Bull, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα συμφωνίας crypto στην Φόρμουλα 1.

Αν και η ομάδα του Μίλτον Κέινς δεν αποκάλυψε το ύψος της συμφωνίας, δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου κάνουν λόγο για ένα πακέτο ύψους 150 εκατ. δολαρίων σε βάθος τριετίας που θα αναδείξει το ανταλλακτήριο, με έδρα την Σινγκαπούρη, σε βασικό υποστηρικτή της ομάδας.

Το Bybit, που δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2018, μετρά πάνω από έξι εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες παγκοσμίως, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς χάρη και στην ενίσχυση της δημοτικότητας των crypto assets.

H αποκλειστική συνεργασία τους περιλαμβάνει τη δυνατότητα για την έκδοση συλλεκτικών fan tokens της ομάδας, έτσι ώστε και οι υποστηρικτές της Red Bull να μυηθούν στον κόσμο των crypto. Επίσης, η Bybit θα συνεργαστέι με την Red Bull για την ενίσχυση πρωτοβουλιών για την προώθηση της πράσινης τεχνολογίας, της βιωσιμότητας αλλά και της ενημέρωσης του κοινού για τα crypto.

Σημειωτέον πως το συγκεκριμένο deal ήρθε σε συνέχεια της ανακοίνωσης της συμφωνίας μεταξύ της Red Bull και του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού της Oracle. Η Oracle θα γίνει ο κορυφαίος χορηγός της ομάδας, που θα μετονομαστεί σε Oracle Red Bull, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ύψους 300 εκατ. δολαρίων για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Πηγή: Twitter

Μόνο οι δύο αυτές χορηγίες μαζί αντιπροσωπεύουν μια οικονομική στήριξη της τάξεως των 110 εκατ. δολαρίων το χρόνο, ποσό που καλύπτει πολύ μεγάλο μέρος των δαπανών της Red Bull, ειδικά δε, μετά τους νέους κανονισμούς που έθεσε η ηγεσία της Φόρμουλα 1 βάζοντας πλαφόν τους προϋπολογισμούς προκειμένου να μειώσει το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των μικρότερων ομάδων.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, το πλαφόν για τους προϋπολογισμούς των ομάδων για την σεζόν 2022 έχει οριστεί στα 140 εκατ. δολάρια, αλλά θα μειωθεί περαιτέρω στα 135 εκατ. δολάρια από το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι