Με τηλεπαιχνίδι χαρακτηρίζει την απομακρυσμένη εργασία και τις συσκέψεις μέσω Zoom ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι επιστροφή στο γραφείο θα βοηθήσει μεταξύ άλλων και στη… διαφορετικότητα.

Όπως αποκαλύπτει το Finance Yahoo, ο Τζέιμι Ντάιμον απευθυνόμενος προ ημερών σε πλούσιους πελάτες της τράπεζες κατηγόρησε την εργασία από το σπίτι και το Zoom ως «διαχείριση από το Hollywood Squares » (ένα τηλεπαιχνίδι που μοιάζει με το παλιό δικό μας Τα Τετράγωνα των Αστέρων).

(Το Hollywood Squares ήταν ένα τηλεπαιχνίδι δεκαετιών – που δεν είναι πλέον σε παραγωγή – στο οποία διασημότητες κάθονταν σε ένα πλέγμα τρία επί τρία και απαντούσαν σε ερωτήσεις των διαγωνιζομένων.)

Διαβάστε επίσης – OT FORUM 2 – Ernst Ekkehard: Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει

Κοροϊδία πίσω από την οθόνη

Ο Ντάιμον υποστήριξε ότι η απομακρυσμένη εργασία δημιουργεί ένα εργασιακό περιβάλλον που είναι λιγότερο έντιμο και πιο επιρρεπές σε αναβλητικότητα. «Πολλοί άνθρωποι στο σπίτι στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλον, μερικές φορές λέγοντας τι χαζό είναι αυτό το άτομο».

Στο παρελθόν, ο Ντάιμον είχε πει ότι η εργασία από το σπίτι δεν ταιριάζει στους υπαλλήλους της JPMorgan. Πέρυσι, υποστήριξε ότι η εξ αποστάσεως εργασία «δεν λειτουργεί για ανθρώπους που θέλουν να προοδεύσουν, δεν λειτουργεί για τον πολιτισμό, δεν λειτουργεί για τη δημιουργία ιδεών ».

Διαβάστε επίσης – Η τηλεργασία δεν είναι για όλους

Σε επιστολή των μετόχων που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το έτος, η τράπεζα είπε ότι αναμένει ότι οι μισοί υπάλληλοί της θα επιστρέψουν στο γραφείο με πλήρη απασχόληση, με ένα επιπλέον 40% να εργάζεται σε ένα υβριδικό σύστημα.

Γραφείο – Ουράνιο Τόξο

Την Τρίτη ωστόσο, ο Ντάιμον παρουσίασε ένα νέο επιχείρημα στη μάχη του ενάντια στην εργασία από το σπίτι: ότι βλάπτει την επιθυμία των ΗΠΑ για διαφορετικότητα.

Ο Ντάιμον αποκάλεσε το γραφείο ως ένα «δωμάτιο – ουράνιο τόξο» και είπε ότι οι εργαζόμενοι που έμεναν σπίτι αρνούνταν στον εαυτό τους «ευκαιρίες να συναντήσουν άλλους ανθρώπους». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan υποστήριξε ότι «αν ζείτε σε ορισμένα μέρη της χώρας μας και πηγαίνετε να φάτε εκεί έξω, είναι όλα λευκά», που σημαίνει ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι μπορεί να καταλήξουν να έχουν μια πιο ομοιόμορφη εμπειρία από ό,τι αν πήγαιναν στη δουλειά.

Τηλεργασία και ανισότητες

Μελέτες αναφέρουν ότι οι μειονότητες, ιδιαίτερα οι μαύροι και οι ισπανόφωνοι εργαζόμενοι, τηλεργάζονται με χαμηλότερα ποσοστά από τους λευκούς εργαζόμενους. Μια μελέτη Απριλίου από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι το 19% των μαύρων και το 14% των ισπανόφωνων εργαζομένων ασχολούνταν με την τηλεργασία, σε σύγκριση με το 24% των λευκών εργαζομένων και το 38% των ασιατών εργαζομένων. Η μελέτη του CDC υποστηρίζει ότι η διαφορά προήλθε από τα χαμηλότερα ποσοστά κολεγιακής εκπαίδευσης μεταξύ των μειονοτήτων, καθώς και από την υπερεκπροσώπηση των μαύρων και ισπανόφωνων εργαζομένων σε θέσεις εργασίας που δεν επιτρέπουν την εξ αποστάσεως εργασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive