Τη δραστηριοποίηση της στον κλάδο του ποδοσφαίρου επεκτείνει η εταιρεία software Globant SA προχωρώντας σε σύναψη συνεργασίας με το ισπανικό πρωτάθλημα της La Liga.

Συγκεκριμένα τα δύο μέρη αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας στον τεχνολογικό κλάδο, στην οποία η εταιρεία θα διατηρεί την πλειοψηφία με μερίδιο ύψους 51%. Το υπόλοιπο ποσοστό θα ελέγχεται από την La Liga Tech, τον τεχνολογικό βραχίονα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Metaverse: Πόσο “καλή ιδέα” είναι οι επενδύσεις στον νέο αυτόν κόσμο;

Μοντέλα προβλέψεων και διαδραστικές υπηρεσίες 

Στόχος είναι η προσφορά μιας σειράς υπηρεσιών προς τους οπαδούς των ομάδων και όχι μόνο, όπως η ανάλυση στοιχείων και στατιστικών και η διαμόρφωση μοντέλων προβλέψεων. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται πως θα αυξηθεί το ενδιαφέρον των οπαδών, κάτι που θα ανεβάσει και τις πωλήσεις από τις πωλήσεις εμπορικών προϊόντων.

Η Globant, που έχει έδρα την Αργεντινή και αριθμεί μεγάλους διεθνείς πελάτες όπως η Google και η Disney, θα αναλάβει να βελτιώσει και να διευρύνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η La Liga Tech.

Επίσης η κοινοπραξία θα εργαστεί για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών όπως το web3, που θα προσφέρει στους οπαδούς καλύτερες διαδραστικές εμπειρίες με τους παίκτες, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων συλλεκτικών προϊόντων blockchain, αλλά και υπηρεσίες στον χώρο του metaverse.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport