Έτοιμη να προχωρήσει σε μια ακόμη εξαγορά εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες η αλυσίδα «Σκλαβενίτης». Στο στόχαστρο βρίσκεται η Λαρισινή εταιρεία σούπερ μάρκετ «AS Αγορά», η οποία αυτή τη στιγμή διαθέτει δίκτυο εννέα καταστημάτων, εκ των οποίων τα έξι στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και όλα δείχνουν πως είναι πολύ κοντά στην τελική συμφωνία. Τα επόμενα 24ώρα μάλιστα αναμένεται νέα συνάντηση των δυο πλευρών, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του deal.

Πηγές από την Σκλαβενίτης επιβεβαιώνουν πως όντως υπάρχουν σε εξέλιξη αρχικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της «AS Αγορά», χωρίς ωστόσο -όπως διευκρινίζουν- να υπάρχει κάποια συμφωνία.

Σκλαβενίτης: Οι 11 εξαγορές της αλυσίδας

Με την εξαγορά της «AS Αγορά» η Σκλαβενίτης εισχωρεί στην καρδιά της Λάρισας με ένα εδραιωμένο δίκτυο, το οποίο έχτισε ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Σανίδας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα τέλη του 2015, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής στον Άγιο Αθανάσιο. Ο κύκλος εργασιών της με βάση τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 ανήλθε στα 10,35 εκατομμύρια ευρώ (9,08 εκατ. ευρώ το 2019), με τα αποτελέσματα προ φόρων να είναι 48,88 χιλιάδες ευρώ (44,5 χιλ. ευρώ το 2019).

Υπενθυμίζεται ότι στην εκπνοή του 2022 η Σκλαβενίτης είχε συμφωνήσει στην απόκτηση 4 καταστημάτων της Γέγος σε Πόρτο Ράφτη (2 σημεία πώλησης), Μαρκόπουλο και Λούτσα. Ήταν το 11ο deal του κορυφαίου παίκτη του εγχώριου λιανεμπορίου στα 52 χρόνια από την ίδρυσή του στα Πετράλωνα ως «Σ. Σκλαβενίτης & ΣΙΑ Ο.Ε.», μεγαλώνοντας την απόσταση που τον χωρίζει μεταξύ των «big 5».

Το χρονικό των 11 εξαγορών

Το εντυπωσιακό μέγεθος της Σκλαβενίτης με 441 καταστήματα, 4 κέντρα διανομής παραγγελιών eMarket και 6 κέντρα διανομής στην Ελλάδα, αλλά και με παρουσία στην Κύπρο, «κτίστηκε» πέραν της οργανικής ανάπτυξης και μέσα από εξαγορές.

Το πρώτο deal έγινε 2007 με την οικογενειακή λιανεμπορική επιχείρηση να πραγματοποιεί την εξαγορά 18 καταστημάτων της αλυσίδας Παπαγεωργίου, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στα νότια προάστια της Αττικής. Το 2010 η Σκλαβενίτης απέκτησε 10 καταστήματα από την πτωχευμένη Ατλάντικ.

Το 2013 μέσα από συμφωνίες με τις αλυσίδες Δούκας, Extra-Πρώτα και Φθηνά και Μπαλάσκας απέκτησε 18 καταστήματα. Το 2014 εξαγοράζεται το 100% των μετοχών της Makro Cash & Carry Ελλάδος, η οποία λειτουργεί 9 καταστήματα Χονδρικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Ηράκλειο και Ξάνθη. Έναν χρόνο αργότερα η MAKRO θα μετονομαστεί σε The Mart.

Την ίδια χρονιά αποκτά από την Βερόπουλος το 60% της αλυσίδας Χαλκιαδάκης έναντι 25 εκατ. ευρώ. Την 1η Μαρτίου του 2017, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και την υπογραφή συμφωνίας για την εξυγίανση του Ομίλου Μαρινόπουλος, προστίθενται στο δίκτυο της επιχείρησης τα 400 καταστήματα του ομίλου.

Στις αρχές του 2020 προχώρησε στην εξαγορά του ηλεκτρονικού σούπερ μάρκετ caremarket.gr, πάνω στο οποίο «χτίστηκε» το eMarket, το e-shop της αλυσίδας.

Τέλος Μαΐου εφέτος ολοκληρώθηκε η απορρόφηση από την Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης των 9 από τα συνολικά 11 καταστήματα της γιαννιώτικης αλυσίδας SEP Markets – Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις