Η Consumer Reports τη Δευτέρα προέτρεψε τέσσερις παραγωγούς σοκολάτας να δεσμευτούν έως την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να μειώσουν τις ποσότητες μολύβδου και καδμίου στα προϊόντα μαύρης σοκολάτας τους, αφού οι δοκιμές αποκάλυψαν επιβλαβή επίπεδα των βαρέων μετάλλων.

Σε επιστολή προς τις Hershey Co, Mondelez International Inc, Theo Chocolate και Trader Joe’s, η Consumer Reports ανέφερε ότι η μακροχρόνια έκθεση στα μέταλλα μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο νευρικό σύστημα, καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος και νεφρική βλάβη. Υπογραμμίζει επίσης, ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τις έγκυες γυναίκες και τα μικρά παιδιά λόγω του κινδύνου αναπτυξιακών προβλημάτων. Οι επιστολές συνοδεύονταν από σχεδόν 55.000 υπογραφές.

Καφές σκέτος και μαύρη σοκολάτα; Είναι θέμα γονιδίων…

Οι έρευνες

Τον περασμένο μήνα, η Consumer Reports ανέφερε ότι 23 από τις 28 μπάρες μαύρης σοκολάτας που εξέτασε περιελάμβαναν δυνητικά επιβλαβή επίπεδα μολύβδου, καδμίου ή και τα δύο για άτομα που τρώνε περισσότερες από μία ουγγιά σοκολάτας την ημέρα.

Πέντε είχαν υψηλά επίπεδα και των δύο μετάλλων: δύο από την Theo και μία από τους Lily’s που ανήκουν στην Hershey, την Green & Black’s της Mondelez και την Trader Joe’s.

Η Consumer Reports είπε ότι πολλοί καταναλωτές τρώνε μαύρη σοκολάτα για τα πιθανά οφέλη για την υγεία και τα σχετικά χαμηλά επίπεδα σακχάρου, αλλά «δεν υπάρχει τίποτα υγιές στη βρώση βαρέων μετάλλων».

Οι σοκολατοποιοί δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Η Trader Joe’s έχει μηνυθεί τουλάχιστον εννέα φορές από καταναλωτές για τη μαύρη σοκολάτα της από τότε που η Consumer Reports δημοσίευσε τη μελέτη της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus