Στο μεγάλο πρόγραμμα έργων ύψους 3,6 δισ. ευρώ που υλοποιούνται στην Κρήτη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Creta TV, ενώ αποκάλυψε ότι το αεροδρόμιο Καστελίου θα παραδοθεί έναν χρόνο νωρίτερα από ό, τι προβλέπεται στο χρονοδιάγραμμα.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τον ΒΟΑΚ που, όπως είπε, «ήταν ένα όνειρο δεκαετιών για την Κρήτη και τους Κρητικούς και πλέον γίνεται πραγματικότητα καθώς έχουν αρχίσει και επίσημα οι εργασίες στο τμήμα Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος, ενώ και οι υπόλοιποι διαγωνισμοί είναι λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους, αφού στο μεν μεγάλο έργο Χανιά – Ηράκλειο θα κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές εντός Μαρτίου και στο ΣΔΙΤ, Χερσόνησος – Νεάπολη είμαστε ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης».

Μητσοτάκης: Στην Κρήτη ο πρωθυπουργός – Επίσκεψη στα εργοτάξια σε ΒΟΑΚ και Καστέλλι

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη «στα τέλη του 2023 με αρχές 2024 όλα τα μέτωπα στον ΒΟΑΚ θα είναι ανοιχτά και θα εξελίσσονται έργα κατασκευής».

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι «ο ΒΟΑΚ θα είναι ενοποιημένος από τον Κίσσαμο έως την Σητεία και με τις παρακάμψεις των πόλεων».

Νωρίτερα το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Αναφερόμενος στο Σχέδιο Ανάπτυξης της Κρήτης με 480 έργα, το οποίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη, ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι «από το σύνολο των έργων πάνω από το 50% υλοποιείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αγγίζοντας τα 3,6 δισ. ευρώ».

Από τα εμβληματικότερα έργα είναι το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι, το οποίο όπως σημείωσε ο Υφυπουργός Υποδομών «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς και το ποσοστό ολοκλήρωσης έχει ξεπεράσει το 20%.

«Το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι έπρεπε να γίνει. Έπρεπε, επίσης, να το μεγαλώσουμε καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μετά το 2030 θα εξυπηρετεί περισσότερους από 14 εκατομμύρια τουρίστες. Κατασκευάζουμε, λοιπόν, ένα αεροδρόμιο – κόσμημα για την Κρήτη, ένα αεροδρόμιο ανθεκτικό, βιώσιμο, πράσινο και πάνω απ’ όλα καινοτόμο».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Καραγιάννης «ο ρυθμός κατασκευής εξελίσσεται πολύ καλά και αναμένεται περαιτέρω επιτάχυνση το επόμενο διάστημα. Έτσι, εκτιμούμε ότι η παράδοση του αεροδρομίου θα γίνει έναν χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα».

Αντιπλημμυρικός σχεδιασμός

Εκτός από τα δύο εμβληματικά έργα, στην Κρήτη, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη «υλοποιούμε έργα φιλοπεριβαλλοντικά που θα αναδείξουν την ανθεκτικότητα του νησιού. Βρίσκεται, έτσι, σε εξέλιξη ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός καθώς και έργα άρδευσης και καλλιέργειας, όπως τα φράγματα στον Ταυρωνίτη, τον Μπραμιανό και το Πλατύ».

Έργα οδικής ασφάλειας

Ο υφυπουργός Υποδομών υπογράμμισε, επίσης, τα έργα οδικής ασφάλειας και τα αντικατολισθητικά που εκτελούνται στον υπάρχοντα ΒΟΑΚ και τα οποία, όπως έκανε γνωστό, έχουν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους.

«Πήγαμε σε εργοτάξια και παρουσιάσαμε έργα, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν. Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά και ο κάθε πολίτης να αντιληφθεί ότι είμαστε μία κυβέρνηση με σχέδιο που δουλεύει σοβαρά. Έτσι θα συνεχίσουμε» ανέφερε, κλείνοντας, ο κ. Καραγιάννης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές