Η πτώση του Βitcoin συνεχίζεται, καθώς η τράπεζα κρυπτογράφησης Silvergate ανακοινώνει το κλείσιμό της μετά από απώλεια 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που ακολούθησε την χρεοκοπία της FTX.

Το Bitcoin και το ethereum διαπραγματεύονται χαμηλότερα μετά την ανακοίνωση της Τετάρτης από την Silvergate Capital ότι θα τερματίσει τις εργασίες της, σύμφωνα με το Fox Business.

FTX: 38 εκατ. δολ. πήραν σε έναν μήνα οι σύμβουλοι πτώχευσης και οι δικηγόροι

«Υπήρξε πτώση των τιμών μετά την ανακοίνωση ρευστοποίησης της Silvergate, αλλά οι βασικές μετρήσεις σε ολόκληρο τον κλάδο, όπως ο όγκος των spot συναλλαγών, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ανοικτού ενδιαφέροντος (OI) και η συνολική αξία DeFi locked (TVL) δεν έχουν μετακινηθεί πολύ», δήλωσε ο Zhong Yang Chan. , Επικεφαλής Έρευνας στην CoinGecko.

Ο Chan ανέφερε ότι η CoinGecko, η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία συγκέντρωσης κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, δεν αναμένει επιπτώσεις μετάδοσης, καθώς οι περισσότεροι από τους πελάτες τους πιθανότατα θα είχαν στραφεί σε άλλες τράπεζες ή θα είχαν βρει εναλλακτικές λύσεις.

Η πορεία των crypto την τελευταία εβδομάδα

  • Bitcoin: -7,77%  στα 21.464 δολάρια
  • Ethereum: -6,00% στα 1528,67 δολάρια
  • Dogecoin: -10,94% στα 0,071δολάρια
  • Cardano: -8,68% στα 0,3173 δολάρια
  • Polygon: -10,86% στα 1,066 δολάρια
  • BNB: -3,30% στα 287,20 δολάρια
  • Solana: -16,95% στα17,922 δολάρια
  • Litecoin: -12,03% στα 81,80 δολάρια
  • Avalanche: -10,69%στα 15,14 δολάρια
  • Εthereum Classic: -11,95% στα 17,979 δολάρια

Το χρονικό της κατάρρευσης της Silvergate

Την περασμένη εβδομάδα, η Silvergate άρχισε να εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά της να παραμείνει σε λειτουργία μετά από μια αναφερόμενη απώλεια 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο και μια καθυστερημένη ετήσια έκθεση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Οι καταθέσεις πελατών ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού ήταν 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με 12,0 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Στις 5 Ιανουαρίου, η Silvergate «έκοψε» 200 θέσεις εργασίας και ανέφερε ότι οι συνολικές καταθέσεις από πελάτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μειώθηκαν σε 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος της 31ης Δεκεμβρίου 2022, σε σύγκριση με 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Στις 27 Ιανουαρίου, η τράπεζα κρυπτογράφησης ανέστειλε τις πληρωμές μερισμάτων σε ορισμένες από τις προνομιούχες μετοχές της για να διατηρήσει κεφαλαιακή επάρκεια και στις 31 Ιανουαρίου, οι γερουσιαστές των ΗΠΑ ζήτησαν από τη Silvergate να αναφέρει λεπτομερώς τις πρακτικές διαχείρισης κινδύνου και τις συναλλαγές της με το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο FTX.

Στις 2 Φεβρουαρίου, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στην Ουάσιγκτον άρχισαν να ερευνούν την τράπεζα και τις συναλλαγές της με την FTX και την Alameda Research. Η Coinbase Global Inc και η Galaxy Digital εγκατέλειψαν την Silvergate ως τραπεζικό συνεργάτη τους ένα μήνα αργότερα.

Η Silvergate Capital ιδρύθηκε το 1988 και άρχισε να ασχολείται με κρυπτονομίσματα το 2013 μέχρι να μετατρέψει τις περισσότερες από τις συναλλαγές της σε ψηφιακά στοιχεία τα τελευταία χρόνια.

Πέφτουν και οι μετοχές crypto

Οι μετοχές των εταιρειών που εστιάζονται στην κρυπτογράφηση υποχώρησαν την Πέμπτη, αφού η Silvergate Capital Corp  αποκάλυψε τα σχέδια της για παύση εργασιών και ρευστοποίηση, καθώς ο απόηχος της κατάρρευσης της FTX πέρυσι αντηχεί ακόμα αρνητικά στον κλάδο.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι το πλήρες κλείσιμο του δανειστή κρυπτογράφησης θα μπορούσε να διαρκέσει ένα ή δύο χρόνια ανάλογα με το πόσο γρήγορα αποπληρώνονται τα εκκρεμή δάνεια.

Η τελευταία κίνηση της Silvergate προστίθεται σε μια λίστα με καταρρεύσεις υψηλού προφίλ μεταξύ των παραγόντων της αγοράς κρυπτογράφησης από πέρυσι.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν βουτιά 37%  στα 3,11 δολάρια την Πέμπτη, μια μέρα μετά το χαμηλό ρεκόρ και έχουν χάσει 64% από την 1η Μαρτίου, όταν η εταιρεία «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου», σύμφωνα με το Reuters.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση λήφθηκε, τουλάχιστον εν μέρει, για να βοηθήσει στην άμβλυνση της νομικής ευθύνης της Silvergate Bank που σχετίζεται με την πτώχευση της FTX», γράφουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Wedbush.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News