Επισκέψεις στα υπουργεία Εμπορίου και Βιομηχανίας περιελάμβανε το πρόγραμμα του Ίλον Μασκ κατά τη δεύτερη ημέρα στην Κίνα, όπως αναφέρει το Reuters με δημοσίευμά του.

Τι γυρεύει ο Μασκ στο Παρίσι – Ποιες μπίζνες συζητά με τον Μακρόν

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έφυγε από το ξενοδοχείο του το πρωί της Τετάρτης συνοδευόμενος από την Γκρέις Τάο, την επικεφαλής δημοσίων υποθέσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα την Κίνα και τον Τομ Ζου, επικεφαλής της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Στο υπουργείο Εμπορίου, συναντήθηκε με τον υπουργό Ουάνγκ Γεντάο. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφοριών το οποίο έχει τη ρυθμιστική εποπτεία για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η πρώτη επίσκεψη του Μασκ στην Κίνα εδώ και τρία χρόνια έρχεται καθώς για την Tesla ο ανταγωνισμός από τα ηλεκτρικά οχήματα των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών εντείνεται και παράλληλα αιωρείται κάποια αβεβαιότητα σχετικά με τα σχέδια επέκτασης του εργοστασίου στη Σαγκάη.

Το εν λόγω εργοστάσιο παρήγαγε περισσότερα από 700.000 μοντέλα Model Y και Model 3 πέρυσι, περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής της εταιρείας.

Ένας άλλος τομέας που ενδιαφέρει τους επενδυτές είναι εάν οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας θα  επιτρέψουν στα αυτοκίνητα της Tesla στην Κίνα να διαθέτουν τις προηγμένες λειτουργίες υποστήριξης του οδηγού. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ και αποτελούν μέρος του λογισμικού «Full Self Driving» το οποίο έχει επιπλέον κόστος 15.000 δολαρίων για κάθε όχημα.

Μια μέρα νωρίτερα, ο Μασκ συναντήθηκε με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ. Δείπνησε επίσης με τον Ζενγκ Γιακούν, πρόεδρο της CATL, του κινεζικού κολοσσού κατασκευής μπαταριών και βασικό προμηθευτή της Tesla, το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με πηγές και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο Μασκ αναμένεται να συναντήσει κι άλλους ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους και να επισκεφθεί το εργοστάσιο στη Σαγκάη αργότερα μέσα στην εβδομάδα, αν και δεν κατέστησαν σαφές ποιους ακριβώς αξιωματούχους θα συναντήσει ή ποια θέματα θα συζητηθούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή