Το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει ξεφύγει σε δυσθεώρητα επίπεδα τα τελευταία χρόνια, τα ποσά που ξοδεύονται για μεταγραφές είναι… «τρελά» και η αξία των κορυφαίων ποδοσφαιριστών έχει φτάσει σε τιμές που προκαλούν ίλιγγο.

Κάνε μια… στάση! Πρώτα πρέπει να τσεκάρεις την εφαρμογή της bet365 για κινητό, με οδηγίες εγκατάστασης βήμα – βήμα. Αξίζει!

Το περασμένο καλοκαίρι γίναμε όλοι μάρτυρες της… αρπαγής σπουδαίων ποδοσφαιριστών από την Ευρώπη, με προορισμό τη Σαουδική Αραβία και τα ρόστερ των ομάδων πια, της Saudi Pro League να θυμίζει… Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακόμα και ο Κιλιάν Μπαπέ βρέθηκε στο επίκεντρο δημοσιευμάτων για πιθανή μεταγραφή σε ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Γάλλος επιθετικός της Παρί Σεν-Ζερμέν είναι ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη, με βάση το έγκυρο transfermarkt. Δεν είναι ωστόσο ο μόνος που κοστίζει 180 εκατομμύρια ευρώ!

Στο παρακάτω κείμενο θα δούμε τους 15 ακριβότερους παίκτες στον κόσμο, οι οποίοι έχουν αξία πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διάδοχοι των Μέσι και Κριστιάνο

Οι, κατά κοινή ομολογία, διάδοχοι των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο στη μάχη για τον κορυφαίο του πλανήτη, Έρλινγκ Χάαλαντ και Κιλιάν Μπαπέ είναι οι ακριβότεροι της λίστας. Κοστίζουν 180 εκατομμύρια ευρώ και είναι μόλις 23 και 24 χρόνων αντίστοιχα.

Οι δύο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο παίκτης που έχει κλέψει την παράσταση στην Ευρώπη φέτος, είναι αναμφίβολα ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Όχι ότι δεν τον ξέραμε πριν, όταν αγωνιζόταν στην Ντόρτμουντ, όμως, στους «Μερένγκες» οι επιδόσεις του είναι εξωπραγματικές.

Σε 16 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, έχει σημειώσει 15 γκολ και έχει μοιράσει 4 ασίστ. Αναμενόμενα η αξία του έχει εκτοξευθεί στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Ίδια τιμή και για τον Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα στα περσινά επίπεδα, όταν πραγματοποίησε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, αλλά είναι πλέον ένας ποδοσφαιριστής των 150 εκατομμυρίων και μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ενός αγώνα με μια του ενέργεια.

Δυάδα των 120 εκατομμυρίων

Πιο κάτω στη σχετική λίστα των πιο ακριβών ποδοσφαιριστών του πλανήτη, συναντάμε τον Μπουκαγιό Σάκα και τον Βίκτορ Οσίμεν. Αμφότεροι με χρηματιστηριακή αξία στα 120 εκατομμύρια, αναγκάζουν όποια ομάδα ενδιαφέρεται να τους αποκτήσει, να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ο Κέιν και η επόμενη γενιά

Από τους μεγαλύτερους ηλικιακά της συγκεκριμένης λίστας, είναι ο Χάρι Κέιν. Στα 30 του χρόνια ο Άγγλος επιθετικός, έχει σπάσει τα κοντέρ σκοραρίσματος στη Bundesliga με τη Μπάγερν Μονάχου και η αξία του έχει ανέβει στα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Μαζί του και οι Τζαμάλ Μουσιάλα και Φιλ Φόντεν, της Μπάγερν Μονάχου επίσης και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα, οι οποίοι είναι πολύ μικρότεροι από τον Κέιν και ήδη έχουν αφήσει τα διαπιστευτήριά τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

5 Ισπανόφωνοι και ο «Κανονιέρης»

Μετά τους πρώτους εννέα παίκτες της λίστας, ακολουθούν έξι με αξία 100 εκατομμυρίων ευρώ και συμπληρώνουν τους 15 πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Κοινό χαρακτηριστικό των πέντε, είναι η ισπανική γλώσσα και καταγωγή στους περισσότερους από αυτούς. Πρόκειται για τον Ισπανό μέσο της Μπαρτσελόνα, Πέδρι, τον Αργεντίνο επιθετικό της Ίντερ, Λαουτάρο Μαρτίνες.

Επίσης, στην ίδια τιμή είναι ο Ουρουγουανός μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φεδερίκο Βαλβέρδε και ο Ισπανός χαφ της Μάντσεστερ Σίτι, Ρόδρι.

Συμπληρώνει αυτή την πεντάδα ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Ροντρίγκο που έχει χρόνια στην ισπανική πρωτεύουσα και πήρε διαβατήριο.

Τέλος, στα 100 εκατομμύρια ευρώ κόστος, είναι και ο box-to-box μέσος της Άρσεναλ, ο Άγγλος Ντέκλαν Ράις.

Ακολουθούν πολλοί άλλοι σε εξίσου υψηλές τιμές και αν κάποιες ομάδες θέλουν να τους αποκτήσουν, πρέπει να εκταμιεύσουν υπέρογκα ποσά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι