Αμοιβές ύψους 300.000 ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ την Τετάρτη  27 Δεκεμβρίου 2023 στους ανταποκριτές των Δήμων όλης της χώρας.

Η πληρωμή αφορά τις υπηρεσίες τους στην διεκπεραίωση των δηλώσεων ζημιάς φυτικής παραγωγής, ζωικού κεφαλαίου και Προγραμμάτων Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ), που υποβλήθηκαν κατά το Β΄ εξάμηνο του 2023, καθώς και για τυχόν εκκρεμότητες δηλώσεων ζημιάς παρελθόντων ετών.

Αυγενάκης: Θα υπάρξουν διορθώσεις για τυχόν λάθη στις προκαταβολές του ΕΛΓΑ

Η εκκαθάριση

Διευκρινίζεται ότι η διαδικασία εκκαθάρισης αμοιβών ανταποκριτών για το  Β΄ εξάμηνο του 2023 έχει πραγματοποιηθεί με την ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία το ετήσιο όριο αποζημίωσης καθορίζεται σε 2.400 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, οι ανταποκριτές που παρέλαβαν μεγάλο αριθμό δηλώσεων ζημιών που προκλήθηκαν είτε από τα καιρικά φαινόμενα Daniel και Elias (Σεπτέμβριος 2023) είτε από τις πυρκαγιές Ιουλίου 2023 θα συμπεριληφθούν σε νέα πληρωμή ΕΛΓΑ, η οποία θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά τη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται σύμφωνα με την οποία το ετήσιο όριο αποζημίωσης καθορίζεται στο τριπλάσιο ποσό (7.200 ευρώ).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO