Νέο ρεκόρ σημείωσε ο χρυσός, ενώ το ασήμι έφτασε σε υψηλό δύο ετών καθώς δύο αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι εξακολουθούν να αναμένουν από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια τρεις φορές μέσα στο 2024.

Ο χρυσός ανέβηκε σε νέο υψηλό πάνω από τα 2.288 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι ξεπέρασε τα 26 δολάρια η ουγγιά, στον απόηχο των δηλώσεων της προέδρου της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μέρι Ντάλι και της ομολόγου της στο Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, ότι τρεις μειώσεις είναι πιθανές το 2024, αν και δεν είναι κάτι πιεστικό.

Ο χρυσός ανέβηκε σχεδόν κατά 11% φέτος, σημειώνοντας μια αλληλουχία από ρεκόρ, με φόντο τις προσδοκίες ότι τα χαμηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ είναι στον ορίζοντα. Ωστόσο, τα στοιχεία που δείχνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει εύρωστη έχουν πυροδοτήσει κάποιες αμφιβολίες σχετικά με την πιθανή χρονική στιγμή των μειώσεων από τη Fed.

Χρυσός: Ανοδικά παρά τους αντίθετους ανέμους -Καταφύγιο εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σήμερα Τετάρτη, καθώς αναμένεται ότι θα δώσει νέες πληροφορίες για το πώς πρόκειται να κινηθούν οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή έδωσαν επίσης ώθηση στον χρυσό φέτος, ο οποίος αποτελεί ασφαλές καταφύγιο.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.284,86 δολάρια η ουγγιά στη Σιγκαπούρη, αφού άγγιξε τα 2.288,40 δολάρια.

Το ασήμι σκαρφάλωσε στα 26,5567 δολάρια η ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022.

Η πλατίνα και το παλλάδιο ανέβηκαν επίσης.

Σύμφωνα με την Suki Cooper, αναλύτρια της Standard Chartered, η πτώση του ανοιχτού ενδιαφέροντος υποδηλώνει ότι το short-covering μπορεί να συνέβαλε στο πρόσφατο ρεκόρ του χρυσού.

Η απουσία ενός νέου καταλύτη που οδηγεί το μέταλλο σε υψηλότερα επίπεδα «καθιστά πιο πιθανό η δράση των τιμών να είναι ασταθής και επιρρεπής σε διορθώσεις», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities