Η Ισπανία θα επενδύσει 4,3 δισ. ευρώ (5,11 δισ. δολάρια) ως εφαλτήριο για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών. Πρόκειται για μέρος ενός μεγάλου εθνικού προγράμματος δαπανών που χρηματοδοτείται κυρίως από τον μηχανισμό ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο στοχεύει στην τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων, θα περιλαμβάνει ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής, από την εξαγωγή λιθίου έως τη συναρμολόγηση κυψελών μπαταριών και την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

«Είναι σημαντικό για την Ισπανία να δράσει και να παρακολουθήσει αυτόν τον μετασχηματισμό στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης», είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως ο ιδιωτικός τομέας θα μπορούσε να συνεισφέρει άλλα 15 δισ. ευρώ σε αυτή την πρωτοβουλία.

Όπως σημειώνει το Reuters, μετά τη Γερμανία, η Ισπανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αυτοκινήτων στην Ευρώπη και ο όγδοος μεγαλύτερος στον κόσμο.

Καθώς η βιομηχανία αντιμετωπίζει μια καθοριστική στροφή προς ηλεκτρικά οχήματα και μεγαλύτερη ενσωμάτωση της τεχνολογίας η Ισπανία συναγωνίζεται τη Γερμανία και τη Γαλλία αναδιαμορφώνοντας την εφοδιαστική αλυσίδα και να επανεξετάσει την κατασκευαστική της βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green