Προβλήματα με ορισμένες τοπικές αρχές της Πρέβεζας, αντιμετωπίζει το κρουαζιερόπλοιο Azamara Pursuit που έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της πόλης, μετά από άδεια του Λιμενικού Ταμείου.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Κόντε πρώην πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) το πλοίο αδυνατεί να προμηθευθεί καύσιμα με καθεστώς transit παρά την σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (23 Mαρτίου 2021, Ε.2065 με τίτλο «Παροχή διευκρινίσεων αναφορικά με εφοδιασμό με απαλλαγή από φορολογικές επιβαρύνσεις καυσίμων που προορίζονται για τη συντήρηση κρουαζιερoπλοίων ελλιμενισμένων σε ελληνικά λιμάνια λόγω της υγειονομικής κρίσης COVID – 19.») που αφορά όλα τα κρουαζιερόπλοια που δένουν σε ελληνικά λιμάνια.

Οι αρμόδιες αρχές της Πρέβεζας αρνούνται να εφαρμόσουν τον συγκεκριμένο νόμο που υλοποιείται ήδη σε διάφορους προορισμούς στην επικράτεια, λέει ο κ. Κόντες και καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να εξασφαλίσουν την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι από την παραμονή του κρουαζιερόπλοιου στην Πρέβεζα επωφελείται οικονομικά και η τοπική κοινωνία καθώς κατά το διάστημα της παραμονής του στο λιμάνι θα απασχολεί, για προμήθειες και εργασίες συντήρησης, ικανό αριθμό επαγγελματιών της περιοχής.

Παράλληλα η παραμονή του αποτελεί διαφήμιση για την περιοχή και θα πρέπει όπως υπογραμμίζει να αξιοποιηθεί προκειμένου η πλοιοκτήτρια εταιρεία να εντάξει στα προγράμματα της και τον προορισμό της Πρέβεζας.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Πλακιωτάκης – Οι θαλάσσιες μεταφορές καταλύτης για τη παγκόσμια ανάκαμψη
Ναυτιλία |

Πλακιωτάκης: Οι θαλάσσιες μεταφορές καταλύτης για τη παγκόσμια ανάκαμψη

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μίλησε στην Υπουργική Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις Βιώσιμες Μεταφορές, την εξάλειψη της φτώχειας και την οικονομική ανάκαμψη

Συνεργασία ΟΛΘ με Amazon Web Services
Ναυτιλία |

Συνεργασία ΟΛΘ με Amazon Web Services

Η ΟΛΘ Α.Ε. και η AWS συζήτησαν τεχνολογικές λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και την ευκινησία και προωθούν την καινοτομία μέσω της χρήσης της πιο ολοκληρωμένης πλατφόρμας υπολογιστικού νέφους (cloud) υπερ-κλίμακας