Η JPMorgan Chase & Co έδωσε εντολή στους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι τους, αρχής γενομένης από σήμερα, ένδειξη ότι οι τράπεζες και άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες ενισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα όσο αυξάνονται τα κρούσματα και εξαπλώνεται η παραλλαγή Όμικρον της Covid-19.

Η αμερικανική τράπεζα, μία από τις πρώτες που επανέφεραν το προσωπικό τους στα γραφεία τους, επέτρεπε στους ανεμβολίαστους να εργάζονται από τα γραφεία της στο Μανχάταν, υπό την προϋπόθεση ότι θα έκαναν δύο τεστ την εβδομάδα.

Σε ένα υπόμνημα που απευθύνεται στο προσωπικό, η τράπεζα προέτρεψε τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους να εμβολιαστούν και όσους είναι επιλέξιμοι, να κάνουν την ενισχυτική δόση.

Χαλάρωσε επίσης την υποχρέωση χρήσης μάσκας για τους εμβολιασμένους που εργάζονται στα γραφεία του Μανχάταν.

«Εξακολουθούμε να συμφωνούμε με τις υγειονομικές αρχές ότι ο εμβολιασμός για την Covid-19 είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας, ιδίως ενόψει του χειμώνα και της νέας παραλλαγής, για αυτό σας παρακαλούμε, σκεφτείτε να εμβολιαστείτε αν δεν το έχετε κάνει ήδη και κάντε την αναμνηστική δόση αν έχετε εμβολιαστεί», αναφέρεται στο υπόμνημα αυτό.

Οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με άλλους κλάδους, ενθάρρυναν ενεργά τους εργαζομένους τους να επιστρέψουν στα γραφεία. Όμως η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε ορισμένες στην αναθεώρηση της στρατηγικής τους.

Στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης από χθες Δευτέρα είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκα συνεχώς όσοι μπαίνουν σε γραφεία όπου ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. «Μοιάζει άδικο να απαιτούμε από τους εμβολιασμένους υπαλλήλους να φορούν μάσκα όλη την ημέρα στο γραφείο τους και αυτό θα ήταν ένα βήμα που θα επιβράδυνε την πρόοδο που έχουμε επιτύχει για την επιστροφή στην εργασιακή ομαλότητα», πρόσθεσε η τράπεζα στο υπόμνημά της.

Πάνω από το 90% του προσωπικού της στα γραφεία του Μανχάταν έχει ήδη εμβολιαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive