Η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα του τόπου, που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει, αποτελεί στόχο της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών FRUIT LOGISTICA 2023, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 8 έως 10 Φεβρουαρίου 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο Messe Berlin – ExpoCenter City στο Βερολίνο- Γερμανία.

Η FRUIT LOGISTICA αποτελεί τη δημοφιλέστερη διεθνή έκθεση και σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, ενώ η ίδια η Γερμανία αντιμετωπίζοντας ελλείψεις σε φρούτα και λαχανικά εισάγει ετησίως μεγάλες ποσότητες φρέσκων προϊόντων. Χαρακτηριστικά, όπως επισημαίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσον αφορά στα φρούτα, το 15% της γερμανικής αυτάρκειας δείχνει σαφώς τις τεράστιες ανάγκες εισαγωγής φρούτων όπως μήλα, εσπεριδοειδή, σταφύλια, νεκταρίνια, εξωτικά φρούτα, κ.α. Την ίδια στιγμή, σημαντικές είναι και οι εισαγωγές λαχανικών, όπως ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, καρότα και κρεμμύδια.

Διαβάστε επίσης: Αγροτικά προϊόντα: Ανατροπή στο ισοζύγιο το 9μηνο – «Γύρισε» σε αρνητικό

Αξιοσημείωτο είναι ότι η χώρα μας βρίσκεται στις 5 σημαντικότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραγωγής φρούτων με σημαντικότερες τις εξαγωγές καρπουζιού, ροδάκινου, ακτινιδίου, σταφυλιού, μήλου, νεκταρινιού, πορτοκαλιού, φράουλας, βερίκοκου, κερασιού, αχλαδιού κ.α. και μέσα στις 7 σημαντικότερες παραγωγής λαχανικών με πιο χαρακτηριστικές τις εξαγωγές ντομάτας, πιπεριάς, αγγουριού, κολοκυθιού κ.α.

Η έκθεση καλύπτει κάθε τμήμα των επιχειρήσεων που παράγουν φρέσκα προϊόντα (φρούτα και λαχανικά), οι συμμετέχοντες είναι από όλες τις αγορές του κόσμου και προσφέρει μια πλήρη επισκόπηση της αγοράς για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του κλάδου σε κάθε επίπεδο. Η διοργάνωση του 2022 φιλοξένησε πάνω από 2.000 εκθέτες από περισσότερες από 60 χώρες και πάνω από 50.000 αγοραστές και εμπορικούς επισκέπτες από 110 χώρες. Παράλληλα με την FRUIT LOGISTICA λαμβάνουν χώρα πολλές παράλληλες εκδηλώσεις όπως το World of Fresh Ideas, FLIA 2022 award, Fresh Produce Forum, κλπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών