Απώλειες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές (με εξαίρεση το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας το οποίο επίσης για δεύτερη συναπτή ημέρα κινήθηκε ανοδικά), με τα απογοητευτικά στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας εμφανώς να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα.

Κίνα: «Βουτιά» των εξαγωγών και των εξαγωγών τον Ιούλιο

Τις εντονότερες πιέσεις δέχθηκε το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να καταγράφει απώλειες που άγγιξαν το -2%. Το χρηματιστήριο της Σανγκάης υποχώρησε κατά 0,25%, ενώ με παρόμοιο ποσοστό (-0,26%) ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο KOSPI στη Σεούλ. Στη Νέα Ζηλανδία το χρηματιστήριο απώλεσε 0,35%, με αυτό της Αυστραλίας οριακά να καταφέρνει να κλείσει υψηλότερα του μηδενός. Από την άλλη, ο Nikkei κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση κλείνοντας με άνοδο 027%.

«Βούλιαξαν» οι εισαγωγές και οι εξαγωγές της Κίνας τον Ιούλιο

Πολύ περισσότερο του αναμενόμενου βυθίστηκαν οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Κίνας τον Ιούλιο, εξέλιξη που απειλή την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. Συγχρόνως εντείνει την πίεση στο Πεκίνο να εφαρμόσει ίσως και άμεσα μέτρα στήριξης για να τονώσει την εγχώρια ζήτηση και κατ’ επέκταση τις εισαγωγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη, οι εξαγωγές έκαναν «βουτιά» 14,5%, καταγράφοντας μεγαλύτερη πτώση από το 12,5% που ανέμεναν οι αναλυτές, μετά την πτώση 12,4% τον Ιούνιο.

Ευρείας κλίμακας ήταν και η υποχώρηση των εισαγωγών της τάξεως του 12,4%, πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το 5% των εκτιμήσεων. Για τις εισαγωγές το επίπεδο αυτό ήταν το χαμηλότερο από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν τα καταστήματα και τα εργοστάσια ήταν κλειστά εξαιτίας των περιορισμών για την πανδημία, επιβαρύνοντας έτσι την εγχώρια ζήτηση.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αυξήθηκε στα 80,6 δισ. δολάρια, υψηλότερα της πρόβλεψης των 70,6 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές