Ξεπερνά τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια το ύψος των ποσών που μεταφέρθηκαν μέσω συνδεδεμένων οντοτήτων από το – πτωχευμένο πλέον – ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX προς τον ιδρυτή της εταιρείας, Σαμ Μπάκμαν Φρίντ, όπως αποκάλυψε η νέα διοίκηση της εταιρείας.

FTX: 38 εκατ. δολ. πήραν σε έναν μήνα οι σύμβουλοι πτώχευσης και οι δικηγόροι

Συνολικά περισσότερα από 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν μέσω πληρωμών και δανείων στους ιδρυτές της εταιρείας και σε βασικούς υπαλλήλους, ανέφερε η FTX σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Οι πληρωμές αυτές πραγματοποιήθηκαν κυρίως από το hedge fund Alameda Research, ανέφερε η FTX, προσθέτοντας ότι προέβη σε αυτές τις γνωστοποιήσεις καταθέτοντας στο πτωχευτικό δικαστήριο προγράμματα και καταστάσεις οικονομικών υποθέσεων.

Ο Σαμ Μπάκμαν Φριντ

Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση, στα τεράστια αυτά ποσά δεν περιλαμβάνονται πάνω από 240 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για την αγορά πολυτελών ακινήτων στις Μπαχάμες, πολιτικές και φιλανθρωπικές δωρεές που έγιναν απευθείας από τους οφειλέτες της FTX και σημαντικές μεταφορές σε μονάδες μη οφειλετών στις Μπαχάμες και σε άλλα νομικά πρόσωπα.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η FTX υπέβαλε αίτηση για προστασία από την πτώχευση τον Νοέμβριο, λέγοντας ότι δεν ήταν σε θέση να εξοφλήσει πλήρως τους πελάτες που είχαν καταθέσει κεφάλαια στο ανταλλακτήριό της. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της FTX, John Ray, δήλωσε ότι η πρώτη του προτεραιότητα ήταν η ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων για την αποπληρωμή των πελατών της FTX.

Οι εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον 31χρονο Μπάκμαν Φριντ για κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων από κεφάλαια πελατών της FTX για να καλύψει τις απώλειες της Alameda Research και για παράνομες πολιτικές δωρεές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την εξασφάλιση επιρροής στην Ουάσιγκτον.

Ο ίδιος αρνείται τα αδικήματα και παλεύει για να μείνει εκτός φυλακής μέχρι τη δίκη του, που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto