Η GM δέχεται παραγγελίες από την Ελβετία για το SUV Cadillac Lyriq με μπαταρία, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το πρώτο εξάμηνο του 2024, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η premium μάρκα σχεδιάζει να φέρει τα ηλεκτρικά της μοντέλα στη Σουηδία, τη Γαλλία και τρεις επιπλέον ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει το Bloomberg.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ρίχνει μια δεύτερη ματιά στην Ευρώπη – μεταξύ των μεγαλύτερων αγορών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα – καθώς ο πληθωρισμός και οι αβέβαιες οικονομικές προοπτικές επιβαρύνουν τις δαπάνες στη γηραιά ήπειρο. Η Volkswagen AG περιόρισε την παραγωγή EV στη Γερμανία, επικαλούμενη την επιβράδυνση της ζήτησης. Ταυτόχρονα, οι κινεζικές εταιρείες επελαύνουν στην Ευρώπη με μια σειρά ηλεκτρικών μοντέλων, ανυπόμονες να αρπάξουν μερίδιο αγοράς.

Χαμηλό προφίλ

Η GM έχει διατηρήσει πολύ χαμηλό προφίλ στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, εισάγοντας μόνο μικρό αριθμό οχημάτων. Το 2017, η εταιρεία πούλησε τις μάρκες Opel και Vauxhall στη σημερινή Stellantis NV, μετά από δύο δεκαετίες οδυνηρών απωλειών. Η GM είχε εξυπηρετήσει κυρίως την μαζική αγορά της Ευρώπης, όπου ο έντονος ανταγωνισμός τιμών διατηρεί τα περιθώρια χαμηλά. Ωστόσο, ο νέος ιδιοκτήτης της Opel και της Vauxhall ώθησε τις μάρκες στην κερδοφορία σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Το πρώτο νέο μοντέλο της GM για την Ευρώπη είναι το Lyriq, ένα μεσαίο σπορ χρηστικό όχημα που χρησιμοποιεί την μπαταρία Ultium, που αποδίδει εκτιμώμενη αυτονομία 530 χιλιομέτρων με μια φόρτιση. Με τιμή εκκίνησης περίπου 89.705 δολάρια, το μοντέλο κοστίζει περίπου το ίδιο με τα premium ηλεκτρικά SUV από ευρωπαϊκές άρκες όπως το iX3 της BMW και το Q8 e-tron της Audi.

Η GM σχεδιάζει να πουλήσει τα ηλεκτρικά της Cadillac απευθείας σε ευρωπαίους καταναλωτές μέσω των ιστοσελίδων και των καταστημάτων της, συμπεριλαμβανομένου ενός στο κέντρο της Ζυρίχης. Τα μοντέλα θα κατασκευαστούν σε εργοστάσιο της Cadillac στο Spring Hill του Τενεσί – ένα εργοστάσιο που δεν έχει επηρεαστεί ακόμη από τις απεργίες των United Auto Workers που έχουν κλείσει εργοστάσια της GM σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Η Cadillac σχεδιάζει να προσφέρει μια πλήρη γκάμα πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων στην Ευρώπη μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Οι παραδόσεις του Lyriq, που ξεκίνησαν στις ΗΠΑ πέρυσι, έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται μετά από προβλήματα με τη διαθεσιμότητα της μπαταρίας και το λογισμικό. Το τρίτο τρίμηνο, η Cadillac πούλησε 3.018 Lyriq EVs, υπερδιπλασιάζοντας τις αποστολές σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green