Ως ιδανικό προορισμό για οπτικοακουστικές παραγωγές παρουσίασε την Κεντρική Μακεδονία στις Κάννες, το Film Office της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ελληνική κινηματογραφική αποστολή (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΚΟΜΕ, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας) στο Marché du Film του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (14-25 Μαΐου 2024), μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές αγορές διεθνώς.

Beyond 2024-Χριστόπουλος: Μέσα από τον ΕΚΟΜΕ, δείχνουμε την Ελλάδα στον κόσμο

Με επικεφαλής την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου, το Film Office ενημέρωσε Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού κλάδου για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας ως ανταγωνιστικού προορισμού για γυρίσματα ενώ συμμετείχε σε δράσεις και συναντήσεις με διεθνείς κινηματογραφικούς οργανισμούς και φορείς.

«Η φετινή μας παρουσία στο Marché du Film ήταν μια ακόμη ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει κατακτήσει σημαίνοντα ρόλο ως συνομιλητής ξένων επαγγελματιών του οπτικοακουστικού κλάδου που επιλέγουν την Ελλάδα για γυρίσματα, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με ευρωπαϊκούς κινηματογραφικούς οργανισμούς και φορείς. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τις συνέργειες της Περιφέρειας με εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς και οργανισμούς, προκειμένου να αναπτύξουμε τις δεξιότητες των επαγγελματιών της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης στα οπτικοακουστικά. Παράλληλα, εργαζόμαστε συστηματικά, ώστε να εξασφαλίσουμε μια συνεκτική προβολή του προορισμού μας στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της εθνικής συμμετοχής της Ελλάδας σε διεθνείς εκθέσεις και αγορές» δήλωσε η κ. Χατζηβασιλείου.

Συναντήσεις

Η ίδια συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΚΟΜΕ Λεωνίδα Χριστόπουλο, τη διευθύντρια του Torino Film Lab Mercedez Fernandez και τη διευθύντρια του EUFCN Βένια Βέργου. Στο πλαίσιο των επαγγελματικών επαφών και συμμετοχών του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Marché du Film ξεχωρίζουν η συμμετοχή του στις δράσεις δικτύωσης του ευρωπαϊκού δικτύου EUFCN (European Film Commissions Network), η παρουσία του γραφείου στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Film Commissions AFCI (Association of Film Commissioners International), οι επαφές με εκπροσώπους του EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs), του ευρωπαϊκού οργανισμού παραγωγών οπτικοακουστικών έργων και η δικτύωση με τη διεθνή έκθεση κινηματογραφικών τοποθεσιών India International Film Tourism Conclave (IIFTC Conclave), μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του χώρου στην Ινδία.

Σημειώνεται ότι, φέτος, η ανταπόκριση των επαγγελματιών της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην κινηματογραφική αγορά Marché du Film στις Κάννες ήταν εντυπωσιακή και έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 15.000 διαπιστευμένοι επαγγελματίες του οπτικοακουστικού κλάδου από 140 χώρες. Ο αριθμός των συμμετοχών στο Marché du Film ήταν ο μεγαλύτερος στην ιστορία του θεσμού, ξεπερνώντας σημαντικά το προηγούμενο, περσινό ρεκόρ των 14.000 επαγγελματικών συμμετοχών (2023).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές