Ξεκάθαρη υποτιμητική διάθεση δείχνει η μετοχή της Verizon (NYSE:VZ), καθώς παραμένει πλαγιοπτωτική έχοντας μάλιστα συναντήσει χαμηλά 3ετίας.

Αξιόλογη εταιρεία αλλά μέτρια η εικόνα της μετοχής

Η αφορμή που η μετοχή της μερισματοφόρου Verizon παρουσιάζει τέτοια αδύναμη συμπεριφορά είναι η προ πολλού ανησυχία όλης της αγοράς για δύσκολο 2022, εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων και των αναταράξεων σε επίπεδο νομισματικής πολιτικής. Εξάλλου, η εταιρεία ανακοίνωσε για άλλο ένα τρίμηνο σταθερό κύκλο εργασιών στα 33,8 δισεκατομμύρια δολάρια, και παρά την προσπάθεια του οικονομικού τύπου να παρουσιάσει τα αποτελέσματα “χαμηλότερα των προβλέψεων”, ένα προσεκτικό μάτι θα δει την για άλλο ένα τρίμηνο εμβληματική σταθερότητα της χρηματοοικονομικής κατάστασης της Verizon. Τα κέρδη σημείωσαν ελαφριά κάμψη 10% σε ετήσια βάση στα 5,2 δισεκατομμύρια, συγκρίνοντας ωστόσο με ένα τρίμηνο, το β’ του 2021, όπου η εταιρεία είχε εκτοξεύσει τα κέρδη κατά 47%, εξού και η προαναφερθείσα κάμψη.

Το μέρισμα

Παρεμπιπτόντως, ο κολοσσός των 186 δισεκατομμυρίων χαρίζει υψηλό μέρισμα της τάξεως του 4,5-5%, με το μεσοσταθμικό 7 συνεχόμενων ετών να είναι στο 4,7% και το φετινό να ξεπερνά τα 5,7%, στα 0,64 δολάρια ανά μετοχή τριμηνιαίο. Το παράδοξο παραμένει στον τρόπο με τον οποίον τα μεγάλα χαρτοφυλάκια παρέκαμψαν τις θέσεις τους ή τις επανατοποθετήσεις τους στη VZ, καθώς έχει παρατηρηθεί αθρόα συγκέντρωση κεφαλαίων σε άλλες τέτοιες επιλογές, βάσει της οικονομικής θεωρίας της μερισματοφόρου μετοχής.

Στο ταμπλό

Η μετοχή συναντά το κάτω όριο της πτωτικής κίνησης με τα 43 δολάρια να προσφέρονται για πρώιμες τοποθετήσεις αναγνωριστικού χαρακτήρα, και πρώτο στόχο την περιοχή των 48. Να τονισθεί δε, πως το επίπεδο αυτό των 43 αφορά σε μακροπρόθεσμη στήριξη που έχει κρατήσει για 10 έτη τη μετοχή, ενώ τέλος εκείνη αφορά σαφέστατα σε “αμυντική” επιλογή, με πολύ χαμηλό beta στο 0,4 με τον S&P500.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News